Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Defoes straffmiss räddade Everton

Annons

Mål från Louis Saha och Tim Cahill tog Everton från 0-2-underläge till kvittering hemma mot Tottenham. Men det var målvakten Tim Howard som var den verklige poängräddaren i 2-2-matchen.

Tottenham såg ut att ha kontroll när man med tolv minuter kvar av matchen hade en tvåmålsledning efter fullträffar av Jermain Defoe och Michael Dawson. Men nyligen inbytte Saha dundrade in en volleyreducering och med fyra minuter kvar nickade Cahill in kvitteringen från nära håll.

Tottenham fick dock en lysande chans att knycka alla tre poängen i matchens absoluta slutsekunder. Wilson Palacios tacklades omkull av Tony Hibbert och domaren dömde straff. Jermaine Defoe gick fram för att avgöra med sitt andra mål för kvällen, men straffen var dålig, mitt i mål, och Tim Howard kunde enkelt avvärja med en benparad.

I söndagens andra match vann Fulham hemma över Sunderland med 1-0 sedan Bobby Zamora avgjort i den sjunde minuten.