Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debutant gladde mest

Annons

En missnöjd svensk sjua och en besviken tia. I stället var det 17-åriga landslagsdebutanten Sara Hector som gladde mest.

Sandvikenåkaren fick chansen i Åres världscupstorslalom på lördagen och tackade för förtroendet genom att bli 22:a.

Jag hade inte något att förlora, även om det var lite svårt att tänka så. Jag tänkte att det var bara att köra och ha kul, sade hon strålande glad efteråt.

Maria Pietilä Holmner blev främsta svenska med sin sjundeplats, men en placering hon efteråt inte var särskilt glad över.

Det blev inte riktigt som jag hade hoppats. Hade det varit för några år sedan hade jag inte varit besviken över en sjundeplats, vilket visar för mig själv att jag har tagit ett otroligt steg framåt, säger hon. Men ska man vara där uppe krävs det perfekta åk och fullt ös och det var det inte för mig i dag.

Anja Pärson, inte heller särskilt nöjd med dagen, blev tia och plockade viktiga världscuppoäng på både Lindsey Vonn och Maria Riesch, som båda körde ur.

Jessica Lindell Vikarby slutade på 20:e plats.