Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debutant från Öbacka BK vann direkt i Norrländska Diplomserien

LÄSARTEXT

Njurunda boxningsklubb arrangerade andra deltävlingen i Norrländska Diplomserien. På grund av en vattenskada i deras lokaler ställde Timrå boxningsklubb upp med att ha tävlingen i sin lokal. Ett fint samarbete för sporten boxning. För Öbacka BK:s boxare blev det poäng i två jämna matcher.

Ermas Simon Yosief mötte återigen Adam Tegström från Umeå BK, detta är deras tredje möte, och i vanlig ordning fick båda boxarna höga poäng. Ermas Simon Yosief tog tidigt grepp över matchen och gick på med bra intensitet. Tegström var avvaktande i första ronden men fick igång sin boxning och gick själv till attack i andra och tredje ronden. Ermas Simon Yosief har tränat hårt på sitt fotarbete och gardering, något vilket märktes då Tegstöm inte fick in lika många träffar i detta mötet. Yosiefs fotarbete var stundtals bländande och den hårt arbetande Tegström kämpade med att få in kombinationer medans Öbackaboxaren kunde kontra fint. I denna matchen var det jämnt, helt jämt till och med, och resultatet blev 28–28 med två par armar höjda i luften.

Öbackas Simon Segelberg mötte Timmy Nordström från Njurunda BK i vad som var Segelbergs första match för karriären. Njurundas Nordström hade mer rutin på sin sida men Segelberg lät sig inte skrämmas av det utan gick in och tog tidigt kommandot i matchen. Det var en slagvänlig match där båda kombattanter slog raka, fina, slag mot kropp och huvud. De båda kämparna ville ta hem matchen till respektive hörna och arbetade frenetiskt med just detta. I mitten av matchen så hade Njurundas Nordström fallit in i en rytm och rörde sig åt endast ett håll, detta utnyttjade Segelberg slugt och bröt av genom att röra sig åt andra hållet. Det kan ha varit detta som gav honom fördel i denna diplomkamp i 58 kilo för trots god kamp från Nordström så var det Simon Segelberg från Öbacka boxningsklubb som knep segern med poängen 21 mot Timmy Nordströms 20 poäng.

– Det var en bra match, Simon gör en fantastisk debut och Ermas har verkligen snäppt upp sig sedan Skellefteå, säger Öbackas tränare, Evelina Andersson.

Linus Gustafsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel