Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debut för Philip Samuelsson

Annons

Efter 137 matchers hårt slitande i AHL fick förre Tre Kronor-stjärnan Ulf Samuelssons son Philip äntligen göra debut i NHL. Premiären skedde när hans Pittsburgh tog ännu en seger via 3-1 hemma mot Toronto.

Att se Philip i Pittsburghtröjan var speciellt. Jag kan säga så mycket att jag var en stolt pappa i kväll, säger Ulf Samuelsson till expressen.se.

Den 22-årige sonen fick nästan 16 minuters speltid men gick poänglös av isen. Han kallades upp till truppen häromdagen eftersom Pittsburgh saknar fem ordinarie backar.

Professionell ishockey är inte enkelt, och för mig har det tagit tid, sade Philip Samuelsson till nätsidan sbnation.com inför debuten.

Pappa Ulf Samuelsson gjorde över 1 080 matcher i NHL på sin tid, 263 av dem spelade han för just Pittsburgh. Numera är han assisterande tränare i New York Rangers - som natten till torsdag möter Pittsburgh.

Det kan bli riktigt knepigt. Nu var jag en stolt pappa som kunde heja på Pittsburgh, det kan jag inte vara på onsdag när vi Rangers ska göra allt för att besegra dem. Så den kvällen måste jag byta roll, säger Samuelsson den äldre.

Ottawas svenske målvakt Robin Lehner såg till att St Louis målkung, landsmannen Alexander Steen, fick gå poänglös av isen. Lehner räddade 30 skott när Ottawa vann med 3-2 efter förlängning.

Mer läsning

Annons