Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges Kommunistiska Parti Västernorrland: Ett annat samhälle är nödvändigt

Annons

I dag, mer än någonsin, behövs en ny stämma i Sverige. Sveriges Kommunistiska Parti har som mål att skapa ett socialistiskt samhälle som styrs av folkflertalets intressen och behov. Visionen är ett samhälle präglat av jämlikhet, gemenskap och solidaritet.

För att nå detta mål behövs en omdaning av samhället, samhällstjänster, banker och försäkringsbolag. Vinsterna av produktionen, som i dag försvinner i privata kassakistor, ska användas i hela samhällets intresse. Genom ägandet får folket direkt bestämmanderätt över samhällets utveckling och resursfördelning.

Då arbetarklassens organisationer var starka, byggdes i Sverige ett samhälle med relativt stor social trygghet. I takt med högerns ökande inflytande har de tillkämpade rättigheterna kraftigt urholkats, medan högeroffensiven i dag utan nämnvärt motstånd lägger Sverige under sig.

Svenska arbetare och tjänstemän rutschar utåt i den europeiska löneligan och i det sociala försäkringssystemet har det rivits upp stora hål. Viktiga delar av den så kallade välfärden offras och den offentliga sektorn utsätts för nedskärningar och privatiseringar.

Utbildning, sjukvård, barn- och äldreomsorg, som länge varit den svenska arbetarrörelsens skötebarn, styrs i dag i hög grad av marknadstänkande.

Ett annat samhälle är nödvändigt.

Sveriges Kommunistiska Parti (J Lindblom), Västernorrland

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons