Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlingssalen ska betalas via hyran i vanlig ordning

Förslaget att hyra kom från S, trots att Vård- och äldreförvaltningen framförde att man inte har något behov av denna lokal.

Annons

I nyhetsartikeln om lokalhyra på Edselegården, Allehanda.se den 23/, tar kommunalrådet i Sollefteå lätt på fakta.

Förslaget att hyra, kom vid det aktuella mötet från S, trots att Vård- och äldreförvaltningen framförde att man inte har något behov av denna lokal. Kommunalrådet väljer medvetet att inte upplysa om att detta. Hon antyder tvärtom att hemtjänsten har behov av den!

På Edselegården finns sex personer med hemtjänst, varav fyra har beslut om någon form av aktivitet. Dessa aktiviteter handlar om promenader och/eller samtal. Begreppet terapi förekommer inte i hemtjänst och några krav på särskild lokal finns inte.

Det handlar alltså om en samlingssal för de boende på Edselegården, ett privat boende. Den betalas med skattepengar, 31 800 kr/år, av en förvaltning som dras med ekonomiskt underskott. Alliansen har naturligtvis inget emot att hyresgäster har en samlingssal, men den ska betalas via hyran i vanlig ordning. Hur gör man på Djupövägen, Gärdesgatan och Långgatan? Eller på Remsle?

Valrörelsen i Sollefteå har börjat. Inte oväntat med att S och V köper röster med andras pengar.

Sven-Olov Gradin (M),

ord.ledamot i Vård och äldrenämnd och au

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons