Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Den svenska modellen bra för välfärden i Härnösand

/

Annons

Efter åtta år av skattesänkningar och nedrustning av välfärden ser vi nu början på ett solidariskt systemskifte inom välfärden i Härnösand. Nu blir det mångmiljardsatsningar från regeringen som vi redan ser konkreta resultat av. Den nya svenska modellen är tillbaka igen. Så här såg våra vallöften ut i Härnösand och det här har vi gjort hittills.

>>> Vi sätter tydliga mått på kvalitet och bemanning. Vi har fått fler händer i vården i stället för skattesänkningar. Regeringen satsar tio miljarder per år för att förstärka välfärden ytterligare. Vi har redan anställt tio aktivitetspersonal inom särskilda boenden för äldre för att skapa en mer meningsfull och aktiv dag. Fler nyanställningar, bland annat omvårdnadspersonal väntas de kommande åren.

>>> Vi bygger nya platser för särskilt boende. Vi öppnade ett nytt särskilt boende för äldre med 20 lägenheter hösten 2014 och planerar dessutom byggande av två nya boenden för funktionshindrade. Klassisk socialdemokratisk politik.

■■ För fler insändare, klicka här.

>>> Vi sätter kvaliteten och brukaren före privata vinstintressen i vård och omsorg. Vi ställer nu högre kvalitetskrav på privata utförare både av äldreboenden och inom hemtjänsten med stort fokus på både kvalitet för brukaren och god arbetsmiljö för medarbetaren. För hemtjänstutförare ställer vi krav på att de ska erbjuda brukaren både service- och omvårdnadsinsatser. Våra skattepengar ska gå till en bättre verksamhet för brukarna och inte hamna i andras fickor.

>>> Vi erbjuder en trygg situation till de som bor hemma så att de inte får för många olika medarbetare från hemtjänsten som ger omvårdnad och service. Inom hemtjänsten arbetas kontinuerligt med att minska antalet medarbetare runt varje brukare, bland annat genom kontaktmannaskap, god planering och genom att arbeta i team.

>>> Vi har heltider som norm för ett jämställt arbetsliv. Erbjudande om heltidsanställning till alla anställda samt vid nyanställningar. En utredning är nu klar och börjar genomförandet successivt med start under 2016. Alla ska kunna försörja sig på sin lön och sin pension. Det är en självklarhet ur ett jämställdhetsperspektiv.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

>>> Vi samverkar med ideella föreningar och fortsätter stödja kvinnojouren. Samverkan sker även bland annat med handikapporganisationer men också internt med övriga förvaltningar i kommunen.

>>> Vi ställer samma krav på öppenhet och insyn hos alla utförare. Vi arbetar ständigt för ett gott samarbete mellan socialnämnden och de utförare som arbetar på uppdrag av socialnämnden. Ett samarbete byggt på förtroende skapar större öppenhet och insyn för alla.

Bara halva mandatperioden har gått. Politiken hänger ihop. Den svenska modellen blir till Härnösandsmodellen. Vi vill fortsätta att bygga en solidarisk välfärd för alla i Härnösand där kvalitet, trygghet, delaktighet, jämställdhet och kompetens lyfts fram för brukarnas bästa. Nu går vi vidare.

Socialdemokraterna i socialnämnden i Härnösand

Susanne Forsberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons