Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna: Planlägg en stadsnära camping – förslagsvis vid hamnen mot Järved strand

Annons

Just nu lägger Örnsköldsvik grunden för centralortens utveckling genom en fördjupad översiktsplan. De senaste åren har vi kunnat se en stadig ström besökare som använder sig av den stadsnära campingen vid gamla järnvägsstationen. En camping som är både populär och allt som oftast nästan fullbelagd.

De senaste åren har vi kunnat se en stadig ström besökare som använder sig av den stadsnära campingen vid gamla järnvägsstationen, skriver debattförfattaren.

Nu föreslås området ges en stadsmässig karaktär med en blandning av bostäder och verksamheter i attraktivt vattennära läge.

Besöksnäringen i centralorten behöver allt från hotell till camping. Det är då anmärkningsvärt att det saknas förslag till alternativa ytor för en stadsnära camping. För oss liberaler är bra villkor för besöksnäringen avgörande för framtidens tillväxt. Vi vill inte att man slår undan möjligheterna för stadsnära camping, och har därför begärt alternativ i  vårt yttrande under samrådet.

Det är ju inte som om lämpliga ytor saknas. Utifrån den utveckling som samtidigt planeras för Framnäsudden är ett alternativ att planlägga en yta för strandnära camping vid hamnen mot Järved strand.

Liberalerna Örnsköldsvik, genom André Strödin, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons