Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Näslund (M): Allianspartierna behöver inte stå till svars för mina åsikter

/

Annons

Svar till Glenn Nordlund, Birgith Olsson Johansson och Kristoffer Park, ”Rekordlåg debattnivå, M – står ni andra inom Alliansen bakom?", Ordet fritt 9 juni.

Jag vill inleda med att bedyra att jag har fullt förtroende för kommunens tjänstemän och personal! Kan det vara så att politikerföraktet och det dåliga debattklimatet är ni själva med och bidrar till? När en av era högsta politiker kallar mig för Donald Trump i ett offentligt sammanhang så undrar jag om inte det bidrar till att späda på politikerföraktet?

Ni skriver själva att S och V vill ha en högstadieskola i vuxenskolans lokaler (f.d. Platåskolan). Hur går ni då tillväga för att uppnå era egna önskningar? Jo, ni flyttar vuxenskolans elever till Arken tjänstecentrum. En lokal som vi tidigare ägde. Nu väljer ni att hyra tillbaka den. Verkar ju inte särskilt smart och välplanerat.

Planeringen av vilka elever som ska flyttas till Platåskolan har enligt min mening varit väldigt oklar. Ena veckan är det Alneskolan som är trångbodda och Sörlidenskolans elever som behöver integreras bättre. Nästa vecka är det Arnässkolans elever som är alldeles för trångbodda och det beror till stor del på att förskolor i närområdet stängts och flyttats in på Arnässkolan.

■■ För fler insändare, klicka här.

När jag ställde frågan om hur Platåskolan skulle kunna återskapas till högstadieskola igen så fick jag minst sagt luddiga svar. Eftersom jag själv gick högstadiet på just Platåskolan så vet jag att mycket är förändrat i lokalerna. Exempelvis är matsalen med tillhörande kök i dag en bowlinghall. Slöjden och musiksalarnas lokaler är i dag nånting helt annat. Att du Birgith som bildningsnämnden ordförande inte kunde svara på en sådan enkel fråga som att ”Var ska eleverna äta och vart ska man ha slöjd”, etcetera, är anmärkningsvärt!

Jag tycker att 14, 5 miljoner verkar vara en viljekalkyl och inte en färdig kalkyl. Hur kan jag påstå det? Jo, av erfarenhet. Några exempel: Köket i Själevadsskolan kostar 22 miljoner att bygga. Bredbyskolan har haft behov av upprustning under de senaste 20 åren och en kalkyl togs fram som visade på summor uppåt 80-90 miljoner. Föräldragruppen i Bredbyn som är otroligt engagerade visade ett förslag på betydligt lägre summa att bygga en helt ny skola. Opinionen gjorde att ni vid ett stormöte tvingades att gå föräldragruppen till mötes om att bygga en ny skola och vips var kalkylen nere på 70 miljoner!

Ni i majoriteten ville flytta kommunhuset till Kronan och det blev betydligt mycket dyrare än ursprungskalkylen. Tjänstemännen gör sitt jobb helt utifrån det ni frågar efter! Jag anser att de övriga Allianspartierna inte behöver stå till svars för mina åsikter och mitt synsätt.

Lars Näslund (M)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons