Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill öppna privat dagbarnvård i Domsjö

I dagens läge finns det inga privata dagbarnvårdare inom kommunen.
Det vill C Företaget ändra på.
– Vi trodde inte att det skulle vara såhär stort intresse, säger verksamhetschef Olle Hallin.

I Örnsköldsviks kommun finns det totalt 50 kommunala förskolor och cirka 20 dagbarnsvårdare anställda av kommunen.

På den privata sidan finns det 10 förskolor, men inte en enda dagbarnvårdare.

Nu vill C Företaget från Uppsala ändra på det och slå sig in på Örnsköldsviks marknad och bli den enda privata aktören inom dagbarnvård i kommunen.

– Vi driver mycket barnomsorg lokalt i Uppsala. När vi provade utanför länet visade det sig finnas ett stort intresse.

– Det har varit ett stort intresse från Örnsköldsvik. Både från föräldrar och personer som ansökt om att få bli dagbarnvårdare via oss, säger Olle Hallin, verksamhetschef på C Företaget.

Olle Hallin berättar att deras affärsidé är att anställa personer som vill starta eget företag men att C Företaget står för all den administrativa biten.

– Det här är ett alternativ till att starta eget. De anställda blir som egna företagare men vi har hand om det administrativa.

Nu väntar C Företaget på att få sin ansökan godkänd i nämnden och om det går som tänkt vill man sätta i gång verksamheten så fort som möjligt och Örnsköldsvik blir då företagets nordligaste område.

– Vi har sökt tillstånd i hela kommunen, just nu har vi ansökt om en plats i Domsjö. Så fort det är möjligt startar vi upp.

Lena Gidlund, verksamhetschef för förskoleverksamheten i Örnsköldsvik, kan inte svara på om den här typen av verksamhet behövs i kommunen.

Hon menar att vanligast är att föräldrar efterfrågar förskoleplats till sina barn.

– Vad som är viktigt är att föräldrar efterfrågar det. Vill företaget satsa här måste det betyda att de tror på sin idé.

– I vår kommun är det här nytt, det är svårt att säga om det behövs. Det blir spännande att se hur det går.