Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill ha sina dagmammor kvar

Alltför få barn gör att Bollstabruks tre kommunala dagmammor kommer att sägas upp. Om nu inte föräldrarna till dagmammornas 14 barn lyckas ändra på den saken.

Uppsägningarna har blivit aktuella till följd av att det finns för få barn i förskoleåldern i området Bollstabruk och Väja. Enligt ett politiskt beslut ska först och främst platserna vid de ordinarie förskolorna fyllas upp.

Föräldrarna till de 14 barn som är inskrivna hos dagmammorna motsätter sig planerna.

- Vi ska göra en gemensam skrivelse till bku-nämnden och begära att det beslut som togs år 2000 omprövas och att man gör en ny analys, säger Anna Zakrisson.

Det är framförallt de två avdelningarna på Väja förskola som har många platser tomma. De föräldrar som nu har barnen hos dagmammor har fått ett löfte om förtur till platser i Bollstabruk.

- Visst är det bra att vi blivit lovade platser i Bollsta men vi vill ha kvar dagmammorna som en valmöjlighet för barnen och familjerna, säger Anna-Lena Lindahl.Läs mer i tisdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70