Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De toppseedade kroaterna levererar

Torsdagens matcher i ITF-turneringen bjöd inte på några större skrällar. Tyskland och USA utmanar en kroatisk duo på killsidan. På tjejsidan finns däremot två svenskor kvar när finalbiljetterna skall fördelas.

Annons

Tyvärr är inte Kramfors Tennis egen Sandra Anglesjö en av dessa. I par med norskan Victoria Halvorsen pressade man dock det förstaseedade paret från Vitryssland in i det sista.

Först i supertiebreak avgjordes semifinalen till Diana Dheterevich/Anna Skabelkas fördel, 4–6, 6–2, (10–6).

Skabelka är även vidare i singelturneringen där svenskan Melis Yasar väntar. Yasar satte stopp för Molly Helgesson fem matcher långa vinnarstreak i Kramfors.

– Molly såg faktiskt lite trött ut i dag, men det kan man inte säga om den andra svenskan som också spelar semifinal i morgon, Linnea Björk. Hon har en bra chans att ta sig till final, siar tävlingsledaren Henric Danielsson från Kramfors Tennisklubb.

På killsidan tog som väntat amerikanen Roscoe Bellamy sig vidare från kvartsfinalspelet. Det blev 6–2, 6–3 över en spanjor för Los Angeles-killen som bestämt sig för att stanna en vecka till i Kramfors för att delta även i nästa veckas turnering.

– Då kommer han faktiskt att spela dubbel med vår egen Linus Lövgren, avslöjar Danielsson.

Vidare är även den topprankade kroatiska duon Borna Gojo (1) och Karlo Boljat (3) som med tungt artilleri säkert banat sig fram till semifinalspelet.

– Boljat vs Bellamy blir en högintressant match, likaså Gojo mot den tekniske tysken Rudolf Melleker. Utgången av de fighterna känns faktiskt omöjliga att tippa, summerar Henric Danielsson.

I dubbelfinalerna som spelas fredag eftermiddag återfinns två svenska oseedade par; Henrik Atlevi/Kristian Prior samt Linnea Björk/Ida Ferding.