Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar strid för Härnösands sjukhus

Tillsammans har de 160 års erfarenhet från Härnösands sjukvård. Nu tar fyra före detta sjuksköterskor en sista strid för att rädda vad som räddas kan på sjukhuset.

- Vi har ändå ingenting att förlora, förklarar de unisont.

Rutin saknas verkligen inte. Birgitta Lundquist har 45 års erfarenhet från akuten, kirurgen och administrationen, Anna-Greta Linder 38 år på operation och dagkirurgin, Marianne Höglund 10 år på vanföret och 30 år på ögonmottagningen samt Ulla Gilliusson 37 år på kirurgen och medicin.

- Vi kan sjukhuset bättre än någon annan, vi kan alla skrymslen och vrår och vi känner alla här. Vi vet att våra gamla arbetskamrater och patienterna är mycket oroade, säger Birgitta Lundquist.

Frågorna som bygger på "rykten och misstankar" har de skickat i brev till samtliga partier i landstinget, dessutom till Härnösands kommun, pensionärsföreningar och flera andra föreningar som man vet oroas på samma sätt.

Konkret handlar det bland annat om vilka specialistmottagningar som egentligen blir kvar i Härnösand och hur ofta de i så fall kommer att bemannas.

- Vi vill helt enkelt veta vad som ska hända, en ärlig information. Närvårdsutveckling till exempel som man pratar om, vad betyder det? Det är ett ord som ingen förstår, säger Marianne Höglund.


Läs mer i dagens TÅ.KLAS LEFFLER
070-555 20 14