Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De studerade Nicaragua

Fyra elever från avgångsklasserna på Ådalsskolan i Kramfors har nyligen under två veckors tid besökt Nicaragua. Eleverna överlämnade då också pengar som samlats in under höstterminen till två hjälpprojekt.

Madelene Nyberg och Sara Bergström från NV3 samt Elin Melin och Jennifer Vigren från skolans barn- och omsorgsprogram bestämde sig för att göra sitt projektarbete i Dario. Elin och Jennifer valde att försöka utröna vilka skillnader och likheter som finns inom särskolan i de båda länderna.

- Det var väldigt intressant och roligt. Vi fann både skillnader och likheter. Bland annat att man i Nicaragua har mer blandade klasser där även döva går, berättar Jennifer Vigren.

- Resan var en upplevelse för livet. Och vi kommer verkligen att rekommendera tvåorna att åka ut i världen när de ska göra sina projektarbeten, säger Elin Melin.

Eleverna kommer nämligen att för skolans elever i årskurs två med bildspel och berättelser redovisa sin resa. Redan på tisdagen fick skolans personalgrupp i aulan ta del av flickornas upplevelser och erfarenheter.

Hur sköts sophanteringen i ett land som Nicaragua? Det var den frågan Madelene Nyberg och Sara Bergström ville ha svar på. Och det fick man verkligen. De båda kunde konstatera att skillnaderna mot hur sopor tas omhand i Sverige är enormt stora.

- Där slänger man sopor rakt på gatan. Soporna, som inte bränns upp i kvarteren, läggs sedan i en enda hög på soptippen.


Läs mer i fredagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70