Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De som verkligen behöver uppmuntran är vi som bor på bögda – varför inte en julkorv?

Apropå julluncher som uppmuntran. Jag undrar vad som är viktigast i en anställning? Kan en jullunch lindra alla de umbäranden som i dag dukas upp på och i anställningsförhållanden på olika håll? En riktigt ärlig erkänsla för väl utförda och hedervärda arbetsinsatser vore väl att tillskjuta mer personal för vettiga arbetstider och arbetsförhållanden, och spara på sådant och sådana som enbart tär på ekonomin och inte är till samhällsnytta. Det vore väl en verklig uppmuntran och skapa arbetsglädje för dem som sliter och släpar dag och natt i anletes svett.

Läs även: Hemtjänstpersonal: Vi sliter som djur – låt oss åtminstone få en jultallrik

De som i dag däremot behöver en liten uppmuntran för sin livssituation och livsstil är tveklöst alla de som bor i och ute på landsbygden. Det vill säga alla de som har långt till affären, långt till posten, läkaren, tandläkaren, BB, fotvården, frisören, macken, bilverkstaden – långt till det mesta och långt till ett samtal med alla de som i dag sitter och styr och ställer och som vi bara ser på bild i media, om den nu blåa postbilen dyker upp.

Det vore en beundransvärd gest om vår nya styrelsekonstellation i vår kommun, inkluderande oppositionen, skulle ge oss ett litet erkännande och besluta om att alla hushåll här skulle få ett julpaket innehållande exempelvis en julkorv eller falukorvring, så att vi på juldagsmorgonen kunde samlas till en grillfest på en grillplats, dit det inte är så långt. Det skulle bli en riktig klang och jubelfest ute på bögda med dans kring granen (sådana har vi ännu några kvar) under en stjärnspäckad och fredlig julhimmeln med temat "Nu är det lite kul igen".

Göte Nordmar

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: [+]  Vissa kommunanställda får jullunch – andra inte: "Dialogen kring det här kom ganska sent"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel