Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska förebygga brott

Liksom grannkommunerna har nu även Kramfors ett väl fungerande lokalt brottsförebyggande råd. Rådet har i sin tur tillsatt tre arbetsgrupper.

I Kramfors lokala brottsförebyggande råd ingår representanter från Brottsofferjouren, Kramfors Alliansen, kommunen, landstinget, polisen, Svensk Handel och vaktbolaget Securitas.

Rådet bildades under hösten 2007 och har nu kommit igång med det konkreta arbetet och tre arbetsgrupper har bildats.

- Den första gruppen kallar vi Var är polisen? Namnet har en dubbelmening men syftet är att arbeta för att göra polisen mer synlig ute i samhället och på stan, förklarar kommunstyrelsens ordförande Jan Johansson (s).

Mötesplats för ungdomar är namnet på den andra arbetsgruppen. Syftet är att skapa mötesplatser och aktiviteter för ungdomar för att minska och förebygga skadegörelse, brott och droganvändning. Den tredje gruppen är inriktad på strukturarbete. Till exempel hur man bäst sätter in tidiga resurser, som redan finns eller saknas, för att förebygga våld och skadegörelse.Läs mer i lördagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70