Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har höga tankar om naturen – om de väntar på att naturen ska bryta ned det som ligger efter vägarna

Det är ingen överdrift att påstå att kommunen har höga tankar om naturens förmåga att bryta ner det som av olika anledningar hamnar i naturen. Ett exempel är de plogningspinnar som numera är av bambu. I Bonniers svenska ordbok beskriver de bambu som "ett tropiskt gräs med hård ihålig stam som används till möbler, metspö m.m.".

■■ För fler insändare, klicka här.

De som får uppdraget att placera ut plogningspinnar, borde naturligtvis vara skyldiga att ta hand om stumpen som finns kvar i marken som helt klart kan innebära en olycksrisk för den som cyklar, samt pinnen som ligger i närheten.

Jag tackar Gud för att jag även denna sommar orkade med att befria Guds skapelseverk från den form av nedskräpning som jag anser att plogningspinnar längst med våra vägar innebär. Bilden är "årets skörd" på vägsträckan Bjästa-Sund.

Mona Lundin

I en insats för turisterna och Håll Sverige Rent

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel