Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick årets ljudbokspris

För andra året i rad hyllas Stefan Sauk för sitt sätt att högläsa böcker.

"Hämnaren", skriven av Dan Buthler och Dag Öhrlund och inläst av Stefan Sauk, utsågs nämligen till årets deckare då Stora ljudbokspriset delades ut på Nalen i Stockholm på måndagskvällen.

Förra året vann Carin Gerhardsens "Tjockare än vatten", med inläsning av Sauk, i samma kategori.

"Livet efter dig" av Jojo Moyes, inläst av Gunilla Leining, tog hem årets pris i kategorin för skönlitteratur och "När hundarna kommer" av Jessica Schiefauer, inläst av Viktor Åkerblom, kammade hem motsvarande pris i barn- och ungdomskategorin.

"Det är fantastiskt roligt att den första ljudboken som vi ger ut på Printz Publishing vinner Stora ljudbokspriset!", säger Frida Hedene på förlaget om "Livet efter dig" i ett pressmeddelande.

Syftet med priset, som belönar både författare och uppläsare, är att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. Prisutdelningen arrangerades för andra året i rad av Storytel. (TT)