Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blir poliser på distans

Distansutbildningen för poliser i Sandö är i full gång. För knappt en månad sedan började de första sex studenterna sina studier.

Sex förväntansfulla polisstudenter sitter vid skolbänken till distansutbildningen på Sandö.

- Det känns hur bra som helst, säger eleverna i kör. Det hela har varit oerhört utvecklande och lärarna verkar vara riktigt skärpta.

Distansutbildningen på Sandö slog upp sina dörrar i mitten av mars. Utbildningen är på två år plus ett halvårs aspiranttjänst. Kull ett har redan börjat och kull två kommer igång i augusti.

Eleverna träffas bara en gång i veckan på Sandö för videokonferens och en gång varannan månad på Stockholms polishögskola.

- Jag har familj och barn i Sundsvall. Att flytta på grund av utbildning hade inte fungerat rent ekonomiskt. Jag hade varit tvungen att pendla och ha två bostäder, säger Mats Jonsson.

Syftet med utbildningen är främst att förbättra rekryteringsunderlaget i vissa områden där poliser fattas.

- Alla län har svåra rekryteringsområden. I Västernorrland har vi det svårt i Ånge och Ådalen. Förhoppningen är att vi nu ska kunna fylla dessa tjänster, att vi får fler utbildade poliser till länet och som stannar där, säger Gunvor Jonsson som är kontaktperson för utbildningen.PETTER STJERNSTEDT


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67