Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är nominerade till företagsgalan

Nu har företagarna till företagargalan i Kramfors nominerats.

En spännande månad fram till själva galan den 16 november.

Annons

– Galan har vuxit genom åren och i år hade närmare hundratalet företag nominerats, säger Jan Mellander, näringslivsutvecklare vid Kramfors kommun.

Såväl företagare som allmänhet har i höst kunnat göra nomineringar till företagsgalan som anordnas av kommunen i samarbete med branschorganisationerna. Kramfors kommuns hemsida har varit en väg att lämna förslag.

Priserna delas ut i sex kategorier och det är tre företag i varje som kämpar om segern. Branschorganisationerna Kramfors handel, Företagarna, LRF samt Kramfors kommun och organisationen Ung företagsamhet har valt ut finalisterna. En jury med representanter för dessa organisationer förstärkta med några ytterligare medlemmar träffas den 23 oktober för att utse till segrarna i de olika klasserna.

En förutsättning för att komma i fråga i tävlingen är att företaget drivs i Kramfors kommun och har god lönsamhet. De finns sedan speciella kriterier i de olika klasserna. För klassen Årets företagare gäller till exempel att "en företagare som genom sin verksamhet och person fungerat som inspiration och förebild för andra företagare".

Finalisterna träffades i går på Hotell Kramm. Näringslivschefen Conny Eriksson hälsade välkomna och sedan åt man en buffé under trivsamma former. Alla fick också diplom. Jan Mellander menar att det är en prestation enbart att ha blivit finalist.

– Det finns ju någonstans runt 1 500 företag i kommunen.