Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är bäst i Västernorrland

Till våren tar de studenten, nu har de visat att de är bäst på nutidsorientering bland Västernorrlands elever. Sabine Lundqvist, Hanna Näsman, David Ottosson och William Wiklund var länets segrande lag.

När de fyra eleverna i Naturvetarklassen 3b på Härnösands gymnasium kom till skolan på måndagen möttes de förvånat av gratulationer från klasskamrater och lärare. På monitorerna i korridoren visades beskedet att laget hade blivit det bästa i länet på Tjänstemännens Centralorganisations nutidsorientering.

Det är 19:onde året i rad som TCO har sin tävling i nutidsorientering och närmare 12 000 gymnasielever medverkade. Två till fyra deltagare tävlar i varje grupp och första priset för hela landet var en resecheck på 8 000 kronor var. För Härnösandslaget det var just det som lockade till resultat.

- Vi hade kikat in priserna, och vi ville ju vinna, säger Hanna Näsman.

Första priset vanns av ett lag från en skola i Jönköping. För Härnösandslaget är det biobesök som väntar, prestationerna räckte till en 18:onde plats i landet och två biobiljetter var i pris.JESSICA IVARSSON
0611-554873

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67