Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är Solatums kunder så nöjda – Magnus och Nicole om den glädjande undersökningen: "Vill bli ännu bättre"

Hos Solatum Hus&Hem kan du vara säker på att du får ett tryggt, stabilt och lokalt boende.
Hållbarhet, pålitlighet och långsiktighet är viktiga ledord. Och enkätundersökningar talar sitt tydliga språk: Kunder är nöjda.

Solatum Hus&Hem är ett kommunalägt bolag med fastigheter i hela Sollefteå kommun. Framförallt äger de lägenheter, men också äldreboenden och gruppboenden.

I årets kundenkät har Solatum Hus&Hem fått 50 procent mycket nöjda kunder vilket gör att de bland enkätbolagets kunder kilar in sig som femma i Sverige.

– Det är jätteroligt. Vi är också bland de bolag med snabbast förbättring. Men vi vill bli bättre och bättre och vi vill att alla ska vara mycket nöjda, säger energichefen Magnus Nordenmark.

Läs mer om Solatums bostäder här

Som fastighetsägare vill Solatum vara ett föredöme. Om något gått fel är de snabba att ta tag i det.

– Vi vill vara så transparanta som möjligt och hitta lösningar, säger Magnus Nordenmark.

Därför jobbar företaget på bred front för att vara det självklara valet för kunderna.

Här finns mer info om Solatum och kontaktinformation

Solatum sköter så kallad OVK, obligatorisk ventilationskontroll, noga och enligt regelverket. Detsamma gäller för elrevisioner, brandsäkerhet och radonmätningar.

– För de ställen vi har upptäckt för höga radonvärden har vi gjort en åtgärdsplan som är löpande just nu, berättar Magnus Nordenmark.

På så sätt är Solatum Hus&Hem en långsiktig och stabil fastighetsägare.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Anticimex och antalet skadedjursfall har minskat drastiskt, förklarar Nicole De bruyn, förvaltningschef.

Läs mer om kontroll och skötsel av ventilation här

62 personer arbetar på Solatum Hus&Hem, och företaget har även jourverksamhet under helger och nätter vilket är en extra trygghet för kunden.

– Tidigare köpte vi in den tjänsten men för oss känns det väldigt bra att det är vår egen kunniga personal som har den beredskapen eftersom de har bäst koll på våra fastigheter, säger Nicole De bruyn.

Solatum Hus&Hem driver också ett aktivt miljöarbete.

– Vi har plockat bort all vattenburen el och ersatt med värmepumpar. Vi har ett ambitiöst program för att minska energiförbrukningen och byter också successivt ut våra bilar till elbilar, berättar Magnus Nordenmark.

Läs mer om Solatums miljöarbete och energiprojekt här

Debora Brundin är en av många nöjda hyresgäster. Sedan tio år tillbaka bor hon i en av Solatums fastigheter i Näsåker.

– Jag har en gavellägenhet, en stor tvåa, i ett fint läge. Här där vi bor har vi en fin trädgård med möjlighet att odla om man vill, berättar hon.

Framförallt är hon nöjd med Solatums snabba service.

– De är väldigt tillmötesgående och pålitliga och kommer och åtgärdar problem om man behöver. Det känns väldigt tryggt att bo här.

Fakta: Om Solatum Hus&Hem:

● Solatum Hus&Hem AB är Sollefteås kommunala bostadsbolag som bildades 1976. ”De Solatum” är ett gammalt namn för Sollefteå. Namnet finns dokumenterat sedan år 1314 och betyder de solbelysta ägorna/ den solbelysta trakten.

● Solatum äger och förvaltar cirka 1180 bostäder. Solatums boenden finns i radhus, småhus, flerbostadshus. Solatum har även lägenheter i en herrgård, hyr ut lokaler, garage och p-platser.

● Solatum finns i centrala Sollefteå men även runt om kommunen som Långsele, Graninge, Helgum, Ramsele, Näsåker, Junsele och Undrom.

● Solatum är medlem i Sveriges Allmännytta, och man arbetar ständigt med frågor kring hållbarhet som miljö, framtid och utveckling.

● Kontaktinfo till Solatum: Adress; Djupövägen 3, Sollefteå. Hemsida; https://solatum.se. E-post: solatum@solleftea.se. Telefon; 0620-68 28 50 (växel), 0620-68 22 22 (serviceanmälan), 0620-68 28 60 och 0620-68 28 63 (uthyrning).

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Solatum Hus&Hem och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.