Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danton förstärker Kramfors

Mike Danton – hockeyspelaren som är mest känd för att ha suttit i fängelse – förenas med Jan Huokko.

2004 spelade Mike Danton för St. Louis Blues i NHL, men hans liv förändrades drastiskt när han dömdes till 7,5 års fängelse för stämpling till mord. Danton dömdes för att ha anlitat en torped – vilken i själva verket var en polis – för att mörda sin agent David Frost. Danton har själv hävdat att det verkliga målet var fadern Steve Jefferson.

I november 2009 blev Danton frisläppt villkorligt och återvände då till ishockeyn. Efter två säsonger med Saint Mary's collegelag styrde han inför fjolårssäsongen kosan till IFK Ore i svenska division 1, där han fick Jan Huokko som tränare. Danton utsågs till kapten och svarade för 41 poäng på 27 matcher, innan han avrundade säsongen med Orli Znojmo i den österrikiska ligan.

Den här säsongen var tanken att forwarden skulle spela för Coventry Blaze i den brittiska ligan men på grund av sin bakgrund tillåts inte Danton komma in i England.

Och nu har han alltså valt att skriva på för Kramfors-Alliansen istället, där Jan Huokko numera är tränare.

Huokko sa tidigare i veckan att han och Kramfors sonderade terrängen och Danton förstärker ett lag som är i behov av poäng efter en knackig start på division 1-spelet.

– Jag är väldigt upprymd över att få möjligheten att återvända till Sverige där min professionella karriär återuppstod, och ha ännu en möjlighet att dela min erfarenhet med ett ungt lag, skriver Danton på sin hemsida.

Danton kommer till Sverige på tisdag och förväntas göra debut för Kramfors-Alliansen i derbyt mot Sollefteå i Latbergshallen på fredag.