Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansmaran är tillbaka

När Folkets Park såldes 2013 så flyttades Dansmaran från Örnsköldsvik till Härnösand, nu är den tillbaka och det med besked.

Trots ett långt uppehåll från dansmaror på Folkets Park i Örnsköldsvik var det många som hade hittat dit under fredagskvällen. Parkeringen var fylld av husvagnar med danssugna gäster och redan vid niotiden på kvällen var de båda dansgolven fyllda.

Två av de som roade sig var Ulrika Svensson från Örnsköldsvik och Isak Pettersson från Jämtland.

– Jag kommer ifrån Uppsala men bor i Jämtland nu, i Åre.

Isak Pettersson berättar att han var på Dansmaran för första gången i februari och beslutade sig då för att aldrig missa en dansmara igen.

– Så länge jag får dansa mer än köra bil så kan jag åka långt för att få dansa, säger Isak Pettersson och fortsätter:

– I somras var jag även till Öland och Malung för att dansa.

Hans danspartner när jag fångar honom på dansgolvet är Ulrika Svensson.

– Jag har inte dansat på femton år men hittade tillbaka till dansen i sommar, det är så kul. Jag har dansat lindy hop också, säger hon innan de sveper vidare i mängden av glada dansare.

Många har uttryckt att det är lite av en dröm som går i uppfyllelse när Dansmaran nu återvänder till sitt ursprung. På hemsidan skriver arrangörerna: "Från första stund när räddningsinsatsen och flytten genomfördes 2013 så har det funnits en tanke och en dröm om att än en gång kunna välkomna Marans gäster till Örnsköldsviks Folkets Park."

Om det blev en engångsföreteelse eller om även fortsättningen blir i Örnsköldsvik kan arrangörerna inte lova ännu.

De orkestrar som spelade under fredagen var Blender, Casanovas och Radio. Under lördagen fortsätter Dansmaran och då är det Umbrella, Highlights och Zlips som står för musiken.