Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansk burkautredning dröjer

Den danska utredningen om burkaförbud kommer inte att lägga fram något förslag på den här sidan om nyårsnatten.

Inrikes- och socialdepartementet, som leder den tvärpolitiska arbetsgruppen, har julsemester och kommer inte att möta sin deadline den sista december.

Venstres integrationstalesman Karsten Lauritzen ser dock inga problem:

Det är inte första gången som en tvärpolitisk arbetsgrupp är försenad. Men jag ser fram mot deras slutsatser. Vi är överens med Konservative om att det är ett problem att vissa av de här kvinnorna förtrycks socialt, säger han.

Burkautredningen tillsattes i augusti av statsminister Lars Lökke Rasmussen (V) efter att Konservatives integrationspolitiske talesman Naser Khader som en del av ett integrationsutspel lanserat förslaget om att förbjuda burkor.

Konservative backade senare, när justitiedepartementets jurister slog fast att ett sådant förslag troligen skulle strida mot grundlagen och konventionen om mänskliga rättigheter. Dansk Folkeparti har då fortsatt att driva frågan vidare i stället.

Det är inte klart när utredningen blir färdig.