Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Dansbandskampen" lanseras utomlands

"Dansbandskampen" lanseras i Frankrike.

Men i Sverige är fortsättningen osäker. Lördagens final kan bli den sista någonsin:

Jag kommer dansa tryckare på slutfesten och gråta dansbandstårar, säger Peter Settman.

SVT:s tittarsuccé "Dansbandskampen" har final i Strängnäs på lördag.

Men trots miljonpubliken - någon fortsättning är inte planerad.

Tv får bestämma om de vill göra en till säsong, om det blir en fortsättning. Vi måste utvärdera allting. Varje säsong måste förtjäna en fortsättning, det är ingen färdigkrattad manege. Ingenting är sagt. Jag har inget förhandsbesked eller någonting, suckar programledaren Peter Settman, och tillägger samtidigt: Jag tror att det här programmet behövs, jag hoppas verkligen det fortsätter.

Vill du fortsätta leda det?

Just nu; ja.

I slutförhandlingar utomlands

Samtidigt förbereder han sig nu för lördagens stora final.

Jag går och suger på det som en karamell. Det är ett mer spännande program än förra året. I finalen, som är hela vårt crescendo, är det fem band som är framröstade av publiken. Snarare än förra året då det var Scotts och Larz Kristerz. Det är omöjligt att veta veta hur det ska gå, säger Peter Settman.

Försäljningen av hans produktionsbolag Baluba - som tagit fram "Dansbandskampen" - öppnar nu dörrar för en internationell marknad.

Settman - som är kvar på bolaget - ligger just nu i slutförhandlingar med flera länder.

"Dansbandskampen" är ute på turné i Norden, det finns liknande fenomen som dansbandsmusik i andra länder. Vi är i slutförhandlingar med Finland och Norge. Och hör och häpna: Frankrike. Om allt går som det ska kanske vi kan vara i luften om ett år.