Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansbandet Thor Görans ilska efter brandlarmshaveri: "Betalar inte en krona"

Dansbandet Thor Görans från Ö-vik är ute på turné i landets södra delar. Som vanligt är det många sömnfattiga nätter – men den här gången av en annan anledning än vanligt.

Läs också: Thor Görans intar Bjästa – med ny trummis

Thor Görans är ute på en intensiv turné då de ska släppa en ny platta i juni. Senaste dagarna har de varit i Helsingborg för att spela på dansanläggningen Sundspärlan, men vistelsen har inte bara varit angenäm.

Som vanligt under turnéveckorna blir det få sömntimmar, men nu av en annan anledning än vanligt.

– Vi checkade in här natten mot måndag efter vår spelning i Bjärnum i söndags. Vi har ju legat på långturné i södra Sverige, rest mycket och sovit max fyra timmar per natt, så vi tyckte att det skulle bli skönt att få vila ut och bo på samma hotell i några dagar, säger sångerskan Agneta Olsson i ett pressmeddelande.

Men nej. Någon annan tyckte inte samma sak.

Läs också: Kustladan laddar för en dansant sommar

För två nätter i rad har de fått rusa ned för sex våningsplan och rada upp sig utanför hotellet – på grund av falska brandlarm.

Först vid 05-tiden natten mot tisdagen, och sedan 04-tiden natten därpå.

– Vi slet åt oss kläderna och sprang ut ur rummet, väckte killarna och sedan var det järnet ut. Det var väldigt otäckt och vi blev rädda så klart. Det var en signal som hördes, vill jag lova.

Nu får de hämta kraft under en 115 mils bussresa hem, innan turnén fortsätter på Finlandsfärjan om en vecka.

– Vi har aldrig, upplevt något liknande. Att brandlarmet går två nätter i rad, vid ungefär samma tidpunkt, känns osannolikt. Vi tänker inte betala en enda krona för vår hotellvistelse. Vi brukar boka in oss på hotellför att få sova, säger Agneta Olsson.

Läs också: Fixar-Janne bjuder till hejdundrande 50-årsfest