Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans & Spelstämma i Bredbyn

Dans & Spelstämman på Anundsjö hembygdsgård i Bredbyn blev en succé med ett stort antal besökare som trivdes i det vackra vädret och med den magnifika underhållningen.

Annons

Inmarsch med ett 50-tal spelmän under ledning av riksspelman Anders Eriksson och tal av Magnus Edholm, ättling till Olof Edholm, invigde stämman. Publiken fick uppleva ett gigantiskt allspel av många spelmän och alldans med dansare från folkdanslagen men även från publiken. Sedan fortsatte scenprogrammet med bland annat Silverlaget, Gun-Britt och dom, samt spelmän från när och fjärran.

Det bjöds på dansuppvisningar av Anundsjöringen och Nolagillet. Emma Härdelin inbjöd till viskurs och Johanna Karlsson och Urban Andersson till låtkurs. Barnen fick se och höra en föreställning om Lilla trollet Skrutt av Magdalena Eriksson och Alva Granström. Besökarna hade även möjligheten att prova på gammeldanser med Anundsjöringens dansledare Marina Viström. Alla aktiviteter var välbesökta och deltagarna deltog av hjärtans lust. Det fanns hamburgare, kolbullar, tät´n, palt och fika för de som blev sugna och det var en rykande åtgång på allt.

Kvällen höjdpunkt var nog när HomeCraft hade sitt uppträdande i en fullsatt Grundtjärnslada. Hälsningespelmännen gav oss en fin underhållning med sång, fiol- och gitarrspel. Gammeldans i Grundtjärnsladan fick avsluta kvällen. Scenen fylldes av spelsugna spelmän och alla dansade så svetten lackade. Vilket ös!

Arrangörer av Dans & Spelstämman var Örnsköldsviks folkmusikförening, Anundsjö hembygdsförening, Anundsjöringen och Nolagillet. Alla var mycket nöjda och överens om att nu har en ny tradition startat.

Eleonore Nordin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel