Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans- och teaterfestival krymper

Annons

Det belgiska danskompaniet Le Ballet C de la B blir dragplåster på 2010 års dans- och teaterfestival i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten bantas festivalen något på grund av krympta bidrag.

Det blir en jättebra festival, men vi har inte lika många programpunkter som tidigare och tar hit färre kompanier, säger Birgitta Winnberg-Rydh, som är chef för festivalen, till tidningen.

Göteborgs kommun har minskat sitt bidrag med över 800 000 kronor och regionen har också dragit ned på bidragssumman till Dans- och teaterfestivalen. Men Birgitta Winnberg-Rydh är stolt över att kunna presentera Le Ballet C de la B som en av huvudattraktionerna. Kompaniet deltar med tre olika uppsättningar.

Festivalen hålls den 20-28 augusti med Pustervik som huvudscen, hela artistuppbådet avslöjas i februari. Dans- och teaterfestivalen har arrangerats vartannat år sedan 1994.