Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel överlevde broraset

Chockad och mörbultad. 18-årige Daniel Jakobsson från Härnösand överlevde broraset.

- Det brakade till och sedan föll jag 15 meter ner mot backen, berättar han i sjuksängen på Sundsvalls sjukhus.

Daniel studerar på byggprogrammet i Sundsvall och är inne på sin sjätte praktikvecka hos Skanska och deras brobygge över Älandsfjärden. Under onsdagen arbetade han uppe på bron och var sysselsatt med att köra en betongvibrator.

Plötsligt, utan som helst förvarning, skakade det till i betongformen som sitter fast mot stålbalken som bär upp själva brospannet. Daniel och fyra arbetskamrater störtade ner mot marken tillsamman med betong, armeringsjärn och träplank.

- Det var som att åkar ner i ett mörkt hål. En planka slog mot ansiktet, det var det enda. Bredvid mig låg två arbetskamrater och jag frågade hur det var med dem. De svarade att det var okey. Men under oss låg en annan, han svarade inte, berättar Daniel.

På sjukhuset konstaterar man att han har haft en sagolik tur som överlevde. Daniel är visserligen mörbultad, men han har inte brutit ett enda ben.

- Jag mår bra, men chocken sitter kvar. Det kunde lika gärna varit jag som legat under massorna.


Läs mer i torsdagens TÅ

Läs mer:
[url=http://allehanda.se/avdelning/nyheter/26747]Två dog efter att brospann gett vika[/url]

[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/26773]Se webb-tv från olycksplatsen[/url]


OLA THELBERG
070-218 31 09