Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel från Härnösand fångade världens största flundra: "Känns som jag har vunnit på lotto"

Daníel Jóhannsson från Härnösand var med om alla fiskares våta dröm. Under en fisketur i Lofoten krokade han en gigantisk hälleflundra, 246 centimeter lång och över 200 kilo tung. Ett nytt världsrekord för catch and release fiske.

När Daníel Jóhannsson från Härnösand vaknade i Lofoten på lördagsmorgonen kunde han aldrig ana att han några timmar senare krokat världens största Hälleflundra på catch and release, vilket innebär att man släpper tillbaka fisken igen efter man har fångat den.

– Jag trodde jag hade bottennapp, men sedan när jag började dra lite mer så kände jag att det rörde sig, så då fattade jag att det var något stort, säger Daníel från en blåsig telefonlina från Å i Lofoten.

Läs också: Ivrigt gäddfiske slutade med sjukhusbesök

Ingen kunde då ana vad Daníel hade på kroken. Efter en kamp på 30-40 minuter mellan flundran och alla ombord på guidbåten så fick man till sist upp hälleflundran.

En något ödmjuk rekordfiskare berättar om kampen.

– Det är en stor laginsats av alla inblandade. Det var jag som krokade den och stod och kämpade med den, men tre gånger drog den ner på botten och till sist sa jag åt de andra i båten, med sjuk mjölksyra i armarna, att kapa linan, men istället hjälptes vi alla åt och till sist var vi två man på spöt när vi fick upp den, berättar Daníel.

Läs också: Fiske i Väröy inte långt från där rekordflundran drogs.

När fisken väl var uppe kunde ingen tro sina ögon. Fisken var enorm och efter kontrollmätning mättes fisken till otroliga 246 centimeter. Vikten räknas ut utifrån längden och uppskattas till 209,7 kilo. Ett nytt världsrekord för flundror som fångats och sedan släppts.

Med på båten var guiden Johan Mikkelsen från Nordic Sea Angling.

– Jag har nog inte riktigt förstått det här än, jag är en glad amatör som har fiskat en del, men det här slår såklart allt jag fångat tidigare. Det är obegripligt och det känns nästan som att jag var vunnit på lotto, säger Daníel Jóhannsson

Teamet i guidebåten var förutom Daníel även guiden Martin Johansson och Daníels fiskekompisar Robert Martinsson, Mikael Selegård och Gunnar Liljas. Senare tillslöt också guiden Johan Mikkelsen som förevigade händelsen på bild.

Läs också: Sabotörer släppte ut ädelfisken – för andra gången: "Det är skandal"

■ ■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.