Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Andersson i Forsed

Med myggorna surrande vid öronen och kolbulledoften i näsan och en känsla som av ”mitt i skogen”, bjöds ett 50-tal besökare på ljuv musik vid Ytterlännäs hembygdsgård på torsdagskvällen.

Annons

Det var Andreas Nilsson, barnfödd i Sollefteå och nu boende i Örnsköldsvik som tillsammans med Sven Edsfors, med rötter i Junsele och nu aktiv kyrkomusiker i Arnäs, som bjöd på en sinnlig stund vid hembygdsgården i Forsed.

Det var texter och visor av Dan Andersson med temat: ” Dan Andersson i hjärtats djup.”

Musiken som bjöds kompades växelvis av gitarr och orgel eller båda instrumenten tillsammans.

Den lilla bärbara tramporgeln var ny för många att se på, men tonen som den gav ifrån sig påminde sannolikt om den ton som tramporglar gav ifrån sig i klassrummen förr i tiden.

Instrumenten ”gifte sig” vackert tillsammans och med sång av såväl Andreas Nilsson som Sven Edsfors, fick besökarna sig en skogskonsert av vackra mått. De båda musikerna turades om att sjunga solo eller tillsammans i stämsång.

Mellan de olika framträdandena bjöd de båda på anekdoter från sina egna liv och sina möten med Dan Anderssons texter och musik. Även en del tidigare icke tonsatta dikter hade nu fått musik.

Några regndroppar hängde i luften, dock inte så mycket att det störde. Vädrets makter var på besökarnas och arrangörernas sida.

Andreas Nilsson och Sven Edsfors genomför för närvarande konserter runt om i länet och efter att ha suttit i publiken under cirka en och en halv timme, kan undertecknad inte mer än rekommendera och lovorda deras tappningar av Dan Andersson och här med temat: ”Dan Andersson i hjärtats djup.”

Ytterlännäs hembygdsförening ska även tilldelas en eloge för ett trevligt arrangemang.

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel