Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Andersson i fokus på Kyrkkällan

Multibegåvningen Klas Norberg från Nora satte extra mycket färg på Kyrkkällans program på söndagen. Klas brukar beskrivas som en av landskapets mest begåvade artister och underhållare. De ovanligt många deltagarna i gudstjänsten kunde inte annat än instämma i den beskrivningen.

Klas inledde med Dan Anderssons ”Vid min mila”. Ett klokt val med tanke på att det i år är på pricken 100 år sedan Dan alldeles för tidigt lämnade jordelivet endast 32 år gammal. Han drabbades av cyanidförgiftning på sitt hotellrum i Stockholm. Personalen hade vädrat sängkläderna för dåligt efter bekämpning av vägglöss vilket ledde till Dan Anderssons död.

Komminister Ulf Andersson, som ledde gudstjänsten, passade på att säga några väl valda ord om Dan Andersson. Han nämnde bland annat en del om jubileet i Ludvika som hålls under året med anledning av 100-årsminnet av Dan Anderssons död.

Klas sjöng vidare bland annat Nicke Sjödins jätteroliga version av psalmen Pärleporten på ”Röån- mål. Skratten blev många och de välförtjänta applåderna kraftiga.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel