Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dammtrollsjakt i privathem en växande business

De flesta Ångermanlänningar städar undan sin egen skit, trots att det blivit billigare att anlita hjälp i hemmet. Fast inte i Kramfors, där betalar man gärna för att få bort dammråttorna.

- Jag har fullt upp att hinna med, säger Eleonor Fahlén, som driver en städfirma som specialiserar sig på städning åt privatpersoner.

Den första juli ifjol blev det möjligt att få skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Men när Skatteverket nyligen sammanställde hur många som utnyttjat möjligheten, visade det sig att Ångermanlänningarna på det stora hela var ganska kallsinniga till att betala för hjälp i hemmet.

Bara 44 Härnösandsbor hade lämnat in en ansökan om skatteavdrag. I Sollefteå var de bara 39. I Kramfors däremot hade nästan dubbelt så många, 73 stycken, sökt skatteavdrag för hushållstjänster. Procentuellt sett är det i nivå med storstadskommunerna.

- Jag vet inte egentligen varför det är mer i Kramfors än i Härnösand till exempel, som ändå är en större stad, säger Eleonor Fahlén.


Vad är det folk vill ha hjälp med då?


- Jamen dammning, torka golv, putsa fönster. I stort sett allt som man annars gör själv.ANNA WIKNER
070-650 77 02

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67