Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalsland hårt drabbat av elavbrott

Snöfallet orsakade många strömavbrott runt om i landet på annandagen.

I Västsverige drabbades omkring 7 000 av Vattenfalls kunder. Värst var det i Dalsland där en del hushåll tvingas vara utan el i två dygn.

Det är blötsnö som lagt sig på träd och grenar som sedan fallit ned på ledningarna. Värst har östra Dalsland, Mellerud, Vänersborg och Säffle drabbats, säger Magnus Örvell, ansvarig vid Vattenfalls presstjänst, till TT.

Strömavbrotten började redan på fredagskvällen. Vid 18-tiden på lördagen var fortfarande 5 800 personer utan ström i området. 80 personer och tre bandvagnar arbetade då med att reparera ledningar. Arbetet skulle pågå till 21-tiden.

Vi räknar med att några tusen tyvärr inte kommer att få tillbaka strömmen förrän under söndagen, säger Magnus Örvell.

Även de andra stora elbolagen drabbades av stora avbrott. I Dalarna var som mest omkring 4 000 av Fortums kunder utan ström under lördagsförmiddagen. De felen avhjälptes under dagen och som mest var kunderna utan ström fyra timmar.

Även Eons kunder drabbades.

Det var framför allt i Östergötland. Som mest var det cirka 1 100 kunder men det rörde sig om kortare avbrott, säger Anna Nystedt vid Eons pressjour till TT.