Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga skäl för att ta ned belysningsstolpar i Sollefteå – det luktar besparing

Annons

Noterar med intresse i artiklar i Allehanda att Trafikverket monterar ner belysningsstolpar långa sträckor av riksväg 90:s genomfart genom Sollefteå.

En av orsakerna enligt Trafikverket skulle vara att de drygt 30-åriga stolparna har blivit akut väldigt gamla, och så dåliga så att de omedelbart måste tas ner och ersättas av enstaka ljuskällor vid speciella platser.

Att 30-åriga stolpar plötsligt skulle bli så dåliga kan inte komma som någon överraskning, det tyder helt enkelt på dålig framförhållning och avsaknad av underhåll. Att sedan ersätta dessa med endast någon enstaka armatur vore som om man hemma upptäcker att kökslampan samt toalettlampan inte längre fungerar, men enda åtgärden blir att sätta en starkare lampa i hallen.

En annan orsak ska vara att sträckan genom staden anses vara en landsbygdssträcka, vilket ter sig orimligt. Om denna sträcka är en landsbygdssträcka och därigenom inte vara ämne för att behålla befintlig belysning så torde stor del av Trafikverkets belysning ligga risigt till, då merparten av verkets belysning torde ligga på landsbygden.

Bra argument kan man ofta köpa men dessa luktar endast ekonomi, att spara sig fram.

Hur var det med nollvisionen?

Hans Eriksson

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: [+] Riksväg 90 genom Sollefteå blir utan vägbelysning: "Trafikverkets agerande är under all kritik"

Läs också insändaren: Viktigare med belysning i utbyarna än på riksvägen genom Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons