Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig första halvlekblev Sollefteås fall

Sollefteå presterade uselt i den första halvleken mot Brunflo och sedan räckte det inte att laget spelade upp sig, utan det blev en 2–1-förlust.
– Jag tror inte vi agerat sämre under alla mina år i klubben, suckade tränaren Conny Uppling.

Inledningen blev också den sämsta tänkbara, 0–1 redan efter fyra minuter efter att försvarsspelarna kommunicerat alldeles för dåligt med varandra.

Två Sollefteåspelare sprang ihop och det utnyttjade Martin Hedberg skoningslöst när han sprang sig fri och kunde lyfta bollen över målvakten Kristoffer Vesterlund.

– Det är sånt som inte få hända, likväl hände det.

Tränare Uppling konstaterade att det handlade om dålig inställning också.

– Vi hade tur att de inte gjorde flera mål, bland annat hade Brunflo fyra ramträffar, varav ett par kom i samma anfall där bollen träffade både ribba och stolpe.

Sollefteå gjorde i läget inte mycket rätt, spelarna kom allt som ofta fel i positionerna och fick jaga mycket boll i den första halvan.

– Jag sa ett och annat i paus och det gav resultat.

Ja, Sollefteå kom ut betydligt mer på tårna och jobbade hårdare, vilket gav laget mer av matchen.

Men de hade inte marginalerna med sig, efter drygt tio minuter träffade Jörgen Bodin stolpens insida, frispelad.

Laget skapade ytterligare ett par halvchanser, innan Jörgen Bodin igen fick det gyllene tillfället, men Brunflomålvakten räddade.

– Sedan skulle Jörgen sätta returen, då hann en utespelare med att stoppa bollen på linjen.

Istället tappade Sollefteå bollen och hemmalaget fick göra 2–0.

Reduceringen skulle ändå komma, Tobias Rappson la en fin hörna som nickades i eget mål av en hemmaspelare.

Igor Petsch i Sollefteå fick utgå med förmodat nyckelbensbrott, vilket innebar att Sollefteå fick avsluta matchen med tio man eftersom alla byten var gjorda.

– Det var inget att säga om deras seger, vi får rannsaka oss själva.

Forwarden Jörgen Boden bäst i Sollefteå, han gjorde ett start inhopp efter paus. Michael Åhman jobbade också hårt på mitten, de övriga kan bättre.