Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för storfilm om drottning Kristina

Annons

Nu har de första bilderna på Malin Buska i rollen som drottning Kristina publicerats. På tisdag börjar inspelningen av Mika Kaurismäkis film "The girl king" i Åbo i Finland.

Filmen kommer även att spelas in i Sverige och i Tyskland. Svenska skådespelerskan Malin Buska gör huvudrollen, Sarah Gadon (från bland annat tv-serien "En värld utan slut") spelar Kristinas hovfröken Ebba Sparre och Michael Nyqvist gestaltar Axel Oxenstierna, mannen som ledde drottning Kristinas förmyndarregering.

Beundrar Garbro

Kristinas öde på 1600-talet, den unga flickan som blev drottning och sedan abdikerade för att flytta till Rom, har filmats tidigare.

Jag beundrar den rolltolkning Greta Garbo gjorde i filmen på 30-talet, men jag kommer inte att snegla på dem, sade Buska till TT när nyheten presenterades i Cannes 2012.

29-åriga Malin Buska är mest känd från filmerna "Snabba cash - livet deluxe" och "Kärlek deluxe".

Mika Kaurismäki säger i en kommentar:

Det ska bli ett intensivt karaktärsdrivet psykologiskt drama, inte bara en kostymfilm.

"Eliasson gånger hundra"

Michael Nyqvist gör sin första inspelningsdag på onsdag. Han ser fram emot att spela Axel Oxenstierna, mannen som av många anses vara det moderna Sveriges fader.

Det ska bli jättespännande. Oxenstierna var ju som Jan Eliasson gånger hundra. Jag har lärt mig massor om honom, säger Nyqvist till TT.

Michael Nyqvist spelar in "The girl king" fram till april.

Mer läsning

Annons