Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för klassiskt derby igen

Kramfors-Alliansen möter Sollefteå GIF FF i en tidig seriefinal i division 3 på torsdag.
– Klassiskt och härligt derby igen, säger Mikael Berggren som är sportchef i Kramfors.

Det är första gången sedan 2013 som lagen ställs mot varandra i seriesammanhang. Även då var det i division 3. Kramfors åkte ur och Sollefteå slutade åtta.

– På 50-70 talen var det stora matcher mellan Kramfors och Sollefteå. Roligt att vi möts igen, säger Mikael Berggren.

Berggren spelade i Kramfors under klubbens storhetstid – 1977 då laget var i division 2 (nuvarande superettan).

Avståndet mellan Kramfors och Sollefteå är 37 kilometer. Mikael Berggren vill inte påstå att det finns en rivalitet mellan klubbarna.

– Det kan jag inte säga. Stora rivaliteten har varit mellan Kramfors och Frånö, men nu samarbetar klubbarna.

Kramfors och Sollefteå har inlett säsongen med två vinster.

– Vi har ett bra lag i år och vill vara med där uppe igen.

Mikael Berggren säger att målsättningen är att vinna division 3 inom en snar framtid.

– Men inte till vilket pris som helst. Vi ska fortsätta jobba hårt för att spelarna i truppen ska vara grannens pojk. Inför den här säsongen har vi plockat hem gamla Kramforsspelare som mittfältaren Christoffer Milde och försvararen Viktor Mellbin.

– Får vi Milde fräsch har vi en toppspelare. Han blir starkare och starkare efter ljumskproblem, spelade tio minuter i premiären och 20 minuter senast. Calin (Marius) var en av treans bästa innermittfältare i fjol. Vi har ett roligt och intressant lag.

Det finns goda chanser att det kommer mycket publik till Kramfors IP på torsdag. Det var 345 i hemmapremiären mot Gottne.

– Vi hoppas på 500. I träningsmatcherna kom det 150. Det finns ett genuint fotbollsintresse i Kramfors, säger Mikael Berggren.