Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Däck för 100 000 stulna av åkare

Förra veckan stals däck till ett värde av 100 000 kronor av Altins trafik AB i Undrom. Per-Erik Altin är kritisk till att polisen inte har större befogenheter för brottsbekämpning.

Per-Erik Altin är övertygad om att den bil som stals från Härnösands mjölkprodukter natten till tisdag användes vid däckstölden i Undrom. Lastbilen hittades sedan i trakten av Indal.

- Jag är övertygad om att däcken har levererats till hälare i de trakterna, säger Per-Erik Altin.

- Det är jag säker på att även polisen känner till men de har inte rätt att kolla upp och göra husrannsakan med misstanke som grund.

Per-Erik Altin anser att det är fel att polisen inte kan göra snabba kontroller och tillslag innan stöldgods flyttats vidare. Altin menar att polisen känner till de kriminella element som är verksamma men med dagens system kan de inte åka hem till en person, även om de vet att han är hälare, och kräva att få se sig om.

Han betonar att kritiken inte riktar sig mot enskilda poliser utan rättsystemets regelverk som begränsar deras möjligheter att bedriva effektiv brottsbekämpning.


Läs mer i tisdagens TÅINGRID ELDEKLINT
070-658 45 78