Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Silver-Emma" står över världscuptävling – väljer OS-avslutning i stället

/
  • Emma Johansson stannar kvar i Rio och tävlar inte i världscupen nästa helg.

Den 19-21 augusti skulle Emma Johansson ha tävlat i världscupen i Vårgårda. Nu meddelar hon att hon i stället kommer att stanna kvar i Rio och njuta av OS-avslutningen.
– Nu vill jag verkligen stanna och uppleva atmosfären under avslutningskvällen, säger Emma Johansson i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS OCKSÅ: Emma Johansson tog nytt OS-silver efter dramatisk avslutning

Emma Johansson, som tog silver på linjeloppet i söndags, väljer att stanna kvar hela spelen och inte delta i världscuptävlingen i Vårgårda 19-21 augusti.

– Det är mitt sista OS och jag har aldrig haft möjlighet att vara med på vare sig invigning eller avslutning tidigare. Nu vill jag verkligen stanna och uppleva atmosfären under avslutningskvällen. Tyvärr krockar det med tävlingen i Vårgårda, säger Emma Johansson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Här är Emma Johanssons plan efter OS-silvret: "Vi blir gravida och har en drös med ungar"

Däremot kommer både OS-ettan Anna van der Breggen, som på onsdagen även tog OS-brons i tempoloppet, samt trean i linjeloppet italienskan Elisa Longo Borghini till Vårgårda.

Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK, förstår "silver-Emmas" beslut:

– Utan Emma hade vi inte varit där vi är i dag. Vi hade gärna haft henne på plats här i Vårgårda en gång till men jag unnar henne verkligen att få njuta av några extra dagar i Rio.

LÄS OCKSÅ: Brutna ryggkotor – så gick det för nederländskan som kraschade i Johanssons silverlopp

Mer läsning

Annons