Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma Johansson om superformen – och sitt sista OS: "Hade haft en guldmedalj då"

Artikel 3 av 14
Sommar-OS i Rio 2016
Visa alla artiklar

Silver i Peking, fiasko i London. Nu ska Emma Johansson - under sitt tredje och sista OS - vinna den där efterlängtade guldmedaljen. – Hade jag varit i den här formen i Peking hade jag haft en guldmedalj, säger hon till SportExpressen.

Annons

160804 Emma Johansson, cykel linjelopp poserar fšr ett portrŠtt under en presstrŠff den 4 augusti 2016 infšr OS i Rio de Janeiro.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91426

Nu är det dags – OS i Rio står för dörren.

Och redan på söndag bjuds vi på svenska, och ångermanländska, medaljchanser. Då tävlar nämligen Sollefteådottern Emma Johansson i linjeloppet.

– Det kommer bli knallsvårt. Man vet inte vad man ska förvänta sig. Men vi är öppna för allt och ska göra allt för att köra hem den där guldmedaljen, säger hon till SportExpressen.

OS i Rio blir Emma Johanssons sista OS. I Peking 2008 vann hon ett sensationellt silver men fyra år senare, i London, slutade hon på en 14:e plats i tempoloppet.

Nu är det dags för revansch – och formen är det inget fel på.

– Alla som var i London såg att det bara var skit, så det är stor skillnad. Och så i Peking kom jag som en gröngöling. Hade jag varit i den här formen i Peking hade det legat en guldmedalj i lådan.

– Formen ska vi inte klaga på. Förberedelserna har varit optimala. Egentligen hela året har varit perfekt,

Alla artiklar i
Sommar-OS i Rio 2016
Annons