Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutna ryggkotor – så gick det för nederländskan som kraschade i Emma Johanssons silverlopp

/
  • Annemiek van Vleuten i ledning i OS-loppet innan hon kraschade.

Frakturer på tre ryggkotor och hjärnskakning blev resultatet av kraschen i cykelloppet i OS för nederländskan Annemiek van Vleuten.
Internationella cykelförbundet UCI avfärdar kritik mot banan.

Annons

Annemiek van Vleuten ledde linjeloppet när hon kraschade i utförsbackarna ner mot målet. 33-åringen slogs medvetslös när hon for rakt in i en hög trottoarkant och fördes till sjukhus där hon vårdades på intensivvårdsavdelningen.

LÄS OCKSÅ: Därför fick tittarna inte se otäcka kraschen under Johanssons silverlopp: "Befarade det värsta"

På måndagen gav hon lugnande besked.

"Jag är på sjukhus med några skador och frakturer, men jag kommer att bli bra. Är mest av allt superbesviken efter det bästa loppet i min karriär", skriver hon på Twitter.

Frakturer på tre ryggkotor och hjärnskakning blev resultatet av kraschen i cykelloppet i OS för nederländskan, och det är inte första gången som van Vleuten skadats svårt i en krasch.

I fjol bröt hon tre revben, ett nyckelben och fick en kollapsad lunga när hon blev påkörd av en bil under träning. van Vleutens landsmaninna Anna van der Breggen vann loppet för Emma Johansson.

LÄS OCKSÅ: Emma Johansson tog nytt OS-silver efter dramatisk avslutning

I herrloppet kraschade bland andra italienaren Vincenzo Nibali (bröt båda nyckelbenen), som liksom van Vleuten var i ledningen, colombianen Sergio Henao (fraktur på bäckenet) och australiern Richie Porte (fraktur på höger axel).

De många incidenterna har gett upphov till kritik mot OS-banan – vilken UCI viftar bort.

"Banan har testats många gånger, både på för-OS och under träning. Vi gör vårt yttersta för att designa säkra och utmanande banor men tyvärr inträffar krascher ändå, av flera orsaker", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Här är Emma Johanssons plan efter OS-silvret: "Vi blir gravida och har en drös med ungar"

Mer läsning

Annons