Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingherrarna vann dubbelt i EM

Annons

De svenska curlingherrarna har öppnat hemma-EM på bästa sätt. Två matcher och två segrar.

Men det går tyngre för damerna som föll i premiären.

De svenska herrarna fick en bra start på curling-EM i Karlstad. Lag Niklas Edin vann med 7-6 i premiären mot Schweiz och följde upp med 8-2 mot Ungern på lördagskvällen.

Premiärrundan såg ut att bli en enkel match. Sverige gick upp till ledning med 7-2 efter sju omgångar. Men schweizarna kom allt närmare, vann åttonde och sista omgången. Men svenskarna höll undan och vann med 7-6.

Nu kom den enkla segern alltså mot Ungern i stället. Ungrarna var med upp till 2-2 efter den fjärde omgången, men sedan tog Sverige sex raka poäng varav fyra i den sjätte omgången. Efter den sjunde gav motståndarna upp.

Det svenska laget med skippern Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll vann EM 2009, och har en fjärdeplats i OS, och två raka VM-brons på meritlistan.

De svenska damerna, lag Margaretha Sigfridsson, förlorade sin första match mot Danmark med 4-8. Svenskorna hamnade tidigt i underläge men kom upp till 3-4 efter femte omgången. Därefter tog danskorna återigen kommandot och ryckte till klar seger.

Mer läsning

Annons