Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronaspöket ger tid för gårdsarbete

Sommaraktiviteterna är lagda på sparlåga i de flesta av kommunens hembygdsföreningar. Så även på Ödbergska gården, där det traditionsenliga sommarcaféet är stängt och scenen för underhållning står tom och öde.

Orsaken är som bekant den eländiga Coronaviruset, som drabbat en hel värld

Men allt ont har som oftast något bra med sig. Sagt och gjort. Den branta ängssluttningen ner mot gården har under vårarna när tjälen lättat på sin själ, ställt till vissa problem med ras och rinnande vatten, som orsakat viss form av gyttjebad.

Styrelsen konstaterade att nu fanns tid att rätta till obehagen. Vi måste dränera och bygga en skyddsmur för att få det någorlunda drägligt inpå vårkanten och försommaren. Så blev styrelsebeslutet och med hjälp av kunnig och hjälpsam företagare i Bredbyns Schakt, var arbetet snabbt på gång och slutförd en bit in i augusti.

Särskilt glada blev vi i styrelsen när stenarna till skyddsmuren kunde hämtas från Johan Ödbergs kaj vid utgrävningar där inför ny byggnation.

Under arbetet var styrelsen givetvis på plats med tyckande och tänkande och även med handgripliga insatser, samtidigt som bagarstugan var i gång för tunnbrödsälskande medlemmar. Det som nu återstår är att ersätta den gamla uttjänta scenen med en ny, som är skissad och förarbetad.

Att arbeta i en hembygdsförening och hembygdsgård skapar känsla och respekt för hembygden, dess historia och utveckling för att föra vidare för framtida generationer.

Göte Nordmar,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel