Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coopbutik får öppna igen

Annons

Den Coop Forum-butik i Täby, som i går förbjöds att sälja annat än frysvaror och konserver på grund av problem med möss och slarvig städning, har fått klartecken att öppna igen.

Beslutet om att stoppa viss försäljning i butiken fattades av miljö- och hälsoskyddsnämnden i Södra Roslagen som nu gjort återbesök i butiken.

Vi har varit där i dag på förmiddagen på inspektion. Vi har konstaterat att de vidtagit åtgärder som gör att de får öppna igen utan restriktioner. De har rengjort lokalen, skaffat trovärdiga rutiner och tätat lokalen, säger livsmedelsinspektör Gunilla Lindström till TT.

Enligt Lindström har butiken haft problem med möss till och från sedan 2005 och nämnden har fått klagomål från kunder som sett möss inne i butiken.

Butiken har fått föreläggande tidigare om att åtgärda det här. De har då vidtagit åtgärder som hittills inte varit tillräckliga och inte kommit tillrätta med problemen. I augusti besökte vi butiken och skrev ett föreläggande. Vid ett återbesök i september hade problemen eskalerat och då tog vi beslutet att förbjuda försäljning av allt utom konserver och frysvaror.

Coops informationschef Kristofer Myrevik var på torsdagen på plats i Coop-butiken i Arninge, som var stängd hela onsdagen för sanering.

Det var vårt eget beslut att stänga men säljförbudet vi fick är naturligtvis ett oerhört stort misslyckande som är jättebeklagligt.

Butiken har fått klartecken att hålla öppet, helt utan restriktioner, men Coop har beslutat om extra försiktighetsåtgärder.

Vi har själva beslutat att inte sälja oförpackade livsmedel, som godis och nötter i lösvikt, en tid tills vi ser att vi inte får tillbaka problemen.

Av samma skäl kommer också de manuella fisk- och delikatessdiskarna vara stängda tills vidare.

Mer läsning

Annons