Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Commander Crowe förlorade i Paris

Annons

Commander Crowe var på söndagen bara en nos från att vinna sin första start i Frankrike.

Den svenske valacken hade greppet länge men fick ge sig för 107-oddsaren Passion du Loisir.

I Prix de Bar-le-Duc på Vincennes i Paris jagade Commander Crowe seger nummer 27 i sin 28:e start i karriären och när det var 300 meter kvar av loppet såg det ut att gå vägen. Tillsammans med kusken Franck Nivard hade Commander Crowe klart grepp om loppet, men Commander Crowe kunde inte försvara sig sista biten och det blev en snöplig förlust mot hemmastoet Passion du Loisir med Jean-Etienne Dubois i sulkyn.

Commander Crowe reste till Paris så sent som i fredags och hade både ätit och druckit dåligt inför starten. Hästens tränare Petri Puro var inte vidare optimistisk inför starten, men hans femårige valack gjorde ett bra lopp. Inte minst med tanke på att han fick gå med bakskor vilket inte var planerat.

Imponerad kusk

Den franske kusken Franck Nivard var imponerad över Commander Crowe:

Commander Crowe var spelad till favorit, 2,40 gånger pengarna, och drog in motsvarande 275\~000 kronor för andraplatsen.

I samma lopp blev Solvallatränaren Catarina Lundströms Jodas Julia sexa, vilket belönades med motsvarande 20\~000 kronor.

Tufft för Glen Kronos

På söndagen kördes också ett så kallat b-lopp på Vincennes, Prix de Bourgogne, som är ett av flera uppvärmningslopp inför storloppet Prix dAmerique som körs den 25 januari på Vincennes. Svenskhoppet var Glen Kronos med Lutfi Kolgjini i sulkyn men efter en blytung resa rasade duon genom fältet och blev utan pengar.

Det blev istället en stor eftermiddag för hemmatränaren Pierre Levesque, som kunde räkna in en dubbelseger till stallet. Han vann själv med Meaulines du Corta medan de två senaste årens vinnare av Prix dAmerique, Offshore Dream, blev tvåa.

Mer läsning

Annons