Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clijsters förnedrad av Petrova

Annons

US open-segrarinna och hyllad comeback för ett par månader senare.

Förnedrad och förlust, 0-6, 1-6, av Nadja Petrova i tredje rundan av Australian open.

Kim Clijsters väg tillbaka till toppen blev med andra ord inte så spikrak som många förutspådde.

I US open förra hösten var hon en sensation när det blev seger i sin comeback på tennisbanan.

Efter finalvinst mot Justine Henin i genrepsturneringen i Brisbane sågs även Clijsters som en av förhandsfavoriterna i Melbourne tillsammans med just Henin och Serena Williams. De två sistnämnda behöver inte bekymra sig för Clijsters efter att hon på bara 52 minuter försvunnit ut ur turneringen.

Nadja Petrova, seedad 19:e, hade aldrig tidigare besegrat belgiskan, när hon väl gjorde det så var det med utklassningssiffror. Clijsters fick bara fem poäng i första set. I matchens tionde game lyckades till slut Clijsters hålla sin serve, men då var matchen i princip över.

I herrturneringen håller däremot favoriterna, dock med visst besvär.

US open-mästaren Juan Martin Del Potro är klar för åttondelsfinal efter att han besegrat tysken Florian Mayer med 3-1 i set (6-3, 0-6, 6-4, 7-5). Även brittiske världsfemman Andy Murray och Andy Roddick, USA, är klara för åttondelsfinal. Roddick fick en lång och tuff match mot vänsterhänte spanjoren Feliciano Lopez. Det krävdes spel i tre och en halv timme innan Roddick vann, 6-7 (4-7), 6-4, 6-4, 7-6 (7-3).

Femteseedade Murray besegrade i sin tur Florent Serra från Frankrike i tre raka set.