Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlson rusade på sjunkande börs

Annons

Stockholmsbörsen backade svagt på onsdagen och OMXS-index stängde på minus 0,2 procent. Clas Ohlson rusade efter en oväntat stark delårsrapport.

Det var nedåt även på de ledande börserna i Europa och Asien. Investerarna avvaktar nästa veckas räntemöte i USA:s centralbank (Fed). Sannolikheten att Fed minskar sina stödköp av statspapper redan i december har ökat sedan förhandlare nått en tvåårig budgetuppgörelse för USA. Om den godkänns undanröjs hotet om en ny akut budgetkris.

Mot strömmen gick detaljhandelskedjan Clas Ohlson vars aktie rusade 11,8 procent efter en oväntat stark delårsrapport.

Skanskas aktie steg 0,9 procent efter det att bolaget fått en order på ett brittiskt motorvägsbygge värderat till 1,3 miljarder kronor. Alfa Laval, som fått en kanadensisk order på värmeväxlare värd 100 miljoner kronor, steg 0,8 procent.

Telekombolaget Tele2:s B-aktie backade 1 procent.

Kronan försvagades mot dollarn och euron. På räntemarknaderna var rörelserna små.

En dollar kostar 6:54 kronor (6:53) och en euro 9:02 kronor (8:99). Tvåårsräntan ligger på 0,86 procent (0,86) och tioårsräntan på 2,35 procent (2,34). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.

Londonbörsens FTSE-index backade 0,2 procent, Frankfurtbörsens DAX-index föll 0,4 procent och i Paris tappade CAC-index 0,1 procent.

Mer läsning

Annons