Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clark Olofsson överklagar till HD

Göta hovrätt fastställde på måndagen straffet för 62-årige Clark Olofsson för en omfattande narkotikahandel där amfetamin och cannabis i stora mängder smugglades in i Sverige. Det betyder att han får avtjäna 14 år i fängelse.

Olofsson är inte längre svensk medborgare utan belgisk och heter numera Daniel Demuynck. Han utvisas efter avtjänat straff ur landet för all framtid.

Nio år av straffet avser hans senaste narkotikaaffärer och ytterligare fem år avser förverkande av ett tidigare straff.

Olofsson fälls för grovt narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott. Han har ingått i en organisation som sedan hösten 2007 och fram till sommaren 2008 försett den svenska narkotikamarknaden med 100 kilo amfetamin och 76 kilo cannabis.

Olofsson har hävdat att hans inblandning enbart bestått i att han "likt en papegoja" upprepat vad andra berättat för honom och lämnat över telefonkort och att hans roll alltså varit så begränsad att han borde få ett kortare straff.

Men Göta hovrätt anser att Olofsson varit en viktig länk mellan köpare och säljare i narkotikaaffären.

Olofssons advokat Ola Salomonsson uppger för TT att hans klient tänker överklaga domen till Högsta domstolen (HD).

Framför allt vänder han sig mot straffets längd, säger Salomonsson.